شنبه 30 شهریور 1398
آزمون مهارت به عنوان یکی از روشهای تضمین کیفیت برای ارزیابی صحت نتایج آزمون از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از این رو مرکز آزمون مهارت استاندارد، با اهداف ارزیابی و ارتقا عملکرد آزمایشگاه‌ها و همچنین ایجاد فرصتی برای مقایسه نتایج آزمایشگاه‌ها با یکدیگر، مطابق با الزامات استاندارد INSO-ISO-IEC 17043، اقدام به طراحی و برگزاری آزمون مهارت کرده است. به همین جهت در میان گروه های استاندارد کالا و خدمات، گروه "صنایع غذایی و کشاورزی" به عنوان یکی از مهم ترین گروه ها و در این گروه الگوی" نوشیدنی ها ـ آزمونهای شیمیایی آب میوه" برای اجرا، انتخاب گردید. آب میوه ها از مواد غذایی پرمصرف هستند، و با توجه به نقش مهمی که در رژیم غذایی روزانه دارند و گروههای سنی مختلف مصرف کنندگان آنها، کنترل کیفیت این محصولات اهمیت خاصی در زنجیره تولید و تامین مواد غذایی سالم و ایمن دارد. یکی از مهمترین وظایف آزمایشگاه های آزمون فعال در این حوزه تعیین ویژگیهای شیمیایی این محصولات است.

    از این رو الگوی آزمون مهارت نوشیدنی ها به دلایل زیر طراحی گردید:
    • اهمیت آب میوه به عنوان یکی از کالاهای پر مصرف سبد خانوار
    • نیاز تولید کنندگان و مصرف کنندگان به آزمایشگاه های همکار فعال و قابل اعتماد
    • نقش دانش فنی و مهارت آزمون کننده در تعیین ویژگی های آب میوه
    • اهمیت رعایت استانداردهای این محصول
    • تعداد آزمایشگاههای همکار فعال در این گروه
    در اولین الگوی آزمون مهارت " نوشیدنی ها ـ آزمونهای شیمیایی آب میوه" اندازه ده های مواد جامد محلول در آب، خاکستر، pH، اسیدیته کل، عدد فرمالین و قند کل به دلیل اهمیت در کیفیت آب میوه و قابلیت انجام آن در عموم آزمایشگاه های مرتبط، انتخاب گردید.
    نوشیدنی ها ـ آزمونهای شیمیایی آب میوه
    کد فرم : F-PT-42/1
    تاریخ تدوین : 1396/08/08
    تاریخ انتشار : 1396/08/09
    تاریخ به روز آوری : 1396/09/26
    نام الگو : نوشیدنی ها ـ آزمونهای شیمیایی آب میوه کد الگو : FA-06
    گروه آزمایشگاهی : صنایع غذایی-کشاورزی زمینه آزمون : شیمیایی
    گروه مخاطبین : آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده بر اساس 17025 آزمایشگاههای همکار اداره استاندارد و سایر آزمایشگاههای دارای قابلیت انجام آزمون مقدار نمونه : حدود یک لیتر
    قلم آزمون مهارت (PT) : آب سیب نحوه ارسال نمونه : پست
    اندازه ده ها (پارامترهای مورد اندازه گیری) :
    ردیف اندازه ده روش آزمون توضیحات
    1مواد جامد محلول در آباستاندارد ملی 2685--
    2خاکستراستاندارد ملی 2685--
    3pHاستاندارد ملی 2685--
    4اسیدیته کلاستاندارد ملی 2685--
    5عدد فرمالیناستاندارد ملی 2685--
    6قند کلاستاندارد ملی 2685--
    مهلت ثبت نام : 1396/10/15
    تاریخ توزیع نمونه ها : بهمن ماه 1396
    تاریخ ارسال نتایج : 10 روز کاری پس از دریافت اقلام آزمون
    تاریخ ارائه گزارش تحلیلی : بهار 1397
    فعالیت های واگذار شده به پیمانکار : تهیه اقلام آزمون، آزمون های همگنی و پایداری
    هزینه: 7500000 ریال نحوه پرداخت: پرداخت هزینه آزمون از طریق تماس با مرکز آزمون مهارت و دریافت شناسه پرداخت میسر می باشد.
    کارشناس فنی الگو : خانم دشت بزرگی داخلی : 2786 آدرس پست الکترونیک : Email: pt@standard.ac.ir
    تلفن تماس: 32806031-026
    پیوندها
    آدرس
    آدرس پژوهشکده: کرج، میدان استاندارد، سازمان ملی استاندارد ایران ، پژوهشکده ارزیابی کیفیت و سامانه های مدیریت
    تلفن مستقیم: 3286113 (026)
    تلفن غیر مستقیم: 9 -32806031(026) ، داخلی 2701
    فاکس: 32861210 (026)
    آدرس مرکز آزمون مهارت: کرج، میدان استاندارد، سازمان ملی استاندارد ایران، پژوهشکده ارزیابی کیفیت و سامانه های مدیریت، مرکز آزمون مهارت استاندارد
    تلفن مستقیم:32861231 (026)، 32803892 (026)
    تلفن غیر مستقیم: 9 -32806031(026) ، داخلی 2786
    فاکس: 32861210 (026)
    pt@standard.ac.ir

    کلیه حقوق این وب سایت محفوظ و متعلق به پژوهشکده ارزیابی کیفیت و سامانه های مدیریت می باشد