در تدوین این الگو، از مشارکت مرکز آزمون مهارت استاندارد و کارشناسان دستگاههای قانون گذار و نظارتی، استفاده شده است.
شرکت کنندگان در این آزمون مهارت آزمایشگاه های خصوصی مستقل، آزمایشگاه های کنترل کیفی واحدهای تولیدی و آزمایشگاه های سازمان های دولتی هستند که آزمایشگاه همکار استاندارد (مطابق با راهنمای 208/111/ر) یا آزمایشگاه تایید صلاحیت شده (طبق استاندارد ISO/IEC 17025 ) هستند، قادر به انجام آزمون های شیر براساس استاندارد ملی شماره 93 باشند می توانند با مراجعه به پورتال این مرکز از طریق پیوند ثبت نام آزمون مهارت استاندارد نسبت به ثبت نام و ارسال مدارک لازم اقدام نمایند.
با توجه به ماهیت اقلام آزمون مهارت و اهداف الگو، این الگو به صورت "آزمون مشارکت همزمان" اجرا میگردد و نوع آزمون ها براساس استاندارد ملی ایران شماره 93 و اندازه ده ها از ویژگی های میکروبی و شیمیایی با اهمیت در کیفیت شیر انتخاب گردیده است. قلم PT در محل مرکز آزمون مهارت به نماینده آزمایشگاه تحویل داده میشود. نتایج حاصل از این آزمون ها داده های کمی و کیفی خواهند بود که مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار خواهد گرفت. بدین منظور فرم گزارش نتایج شرکت کنندگان با کد (F-PT-43/FA-01) برای اعلام نتایج شرکت کنندگان و روش دستورالعمل دریافت و آزمون نمونه با کد (P-PT-19) به عنوان راهنمای انجام آزمون مدون گردیده و در اختیار شرکت کنندگان قرار داده میشود.
بر اساس نتایج آزمون های ارائه شده توسط شرکت کنندگان، بررسی و تجزیه و تحلیل داده ها و محاسبات مـربوط به عمـلکرد شرکت کنندگان بـا استفـاده از "نمره Z" انجام می شود و رتبه بندی شرکت کنندگان توسط مرکز آزمون مهارت استاندارد انجام میگیرد. در پایان گزارش اختصاصی برای هر آزمایشگاه ارسال میگردد و گزارش تحلیلی اجرای آزمون مهارت با حفظ رازداری و درج تنها کد انحصاری تخصیص یافته به هر آزمایشگاه، برای اطلاع عموم از طریق همین سایت در دسترس قرار میگیرد.